معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امیدوارم تفکر تولید غیرهدفمند گیاهان دارویی در برخی از واحدهای دانشگاهی جایگزین تولید هدفمند داروهای گیاهی شود.
به گزارش ایسنا، دکتر محسن نفر در نخستین شورای تخصصی طب سنتی به منظور تولید داروهای گیاهی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که با حضور متخصصان طب سنتی، پزشکی، داروسازی و گیاهان دارویی برگزار شد، با بیان اینکه به دلیل وجود رشتههای دانشگاهی متعدد در دانشگاه آزاد اسلامی، پتانسیل بسیار خوبی در تولید و فروش داروهای گیاهی وجود دارد، گفت: این موضوع میتواند به صورت یک چرخه از تولید و کشت بذر و گیاه توسط متخصصان کشاورزی و در زمینهای زراعی موجود در واحدهای دانشگاهی منتخب و مستعد شروع شود و با استخراج مواد موثره دارویی، بررسی اثرات فارماکولوژیکی و سمیت گیاه و نیز فرمولاسیون داروهای گیاهی منتخب توسط متخصصان داروسازی در برخی دیگر از واحدهای دانشگاهی ادامه یابد.
وی افزود: در نهایت بررسی آزمایشهای بالینی داروهای گیاهی فرموله شده توسط پزشکان متخصص و نحوه اخذ مجوزهای قانونی، بازاریابی و فروش آنها نیز توسط متخصصان اقتصادی و بازاریابی در سایر واحدهای دانشگاهی به منظور ارائه به بازار مصرف تکمیل شود.
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، همچنین تشکیل کمیتههای تخصصی کشاورزی، داروسازی و فرمولاسیون دارو، بازاریابی و تجاریسازی را در ذیل شورای تخصصی طب سنتی به منظور بررسی تخصصی پروپوزالهای دریافت شده از واحدهای دانشگاهی جهت دستیابی به اهداف فوق ضروری دانست.
دکتر نفر خاطرنشان کرد: امیدوارم تفکر تولید غیرهدفمند گیاهان دارویی در برخی از واحدهای دانشگاهی جایگزین تولید هدفمند داروهای گیاهی شود تا از این طریق درآمدهای غیر شهریهای دانشگاه نیز افزایش یابد.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در این جلسه مقرر شد اعضاء لیستی از داروهای گیاهی پرمصرف و مراحل تخصصی مورد نیاز در این چرخه تولیدی را ارائه کنند.